Wednesday, December 14, 2011

Aku melangkah setapak lagi . .

Tiba2 rasa nak tulis. Just tiba2 teringat video klip Kaer af2, bila girl tu masukkan semua barang dalam kotak, biarkan belayar kat dalam laut. Dulu, dalam hati cakap, 'ape la bodoh sgt dia buat mcm tu? simpan sudah brg2 tu . . mahal kott!'
Tapi, setelah bertahun2, aku pula yg jadi orang bodoh tu. Tapi, tidak ada la jiwang sangat sampai nak layarkan kat laut kuala perlis. Just, simpan kat dalam kotak. Susah nak kita lupakan org yg kita sayang.Tapi, percaya la, jika ade org yang boleh beritahu cara untuk kita lupakan or yg kita syg, aku la org pertama yg beratur untuk tahu jawapannya! ~ N kalau readers tahu, sila bagi jawapan pd ak secepat yg mungkin! haha ~
Semalam kawan aku buat statement kontroversi~
"ak tak suka perempuan yg kalau da clash, still mengharap pd lelaki tu." Dan aku, hanya mampu tersenyum pahit. Sebab dulu pun aku cakap macam tu juga. Tak berkenan aku girl2 yg dah putus cinta jadi macam org nak mati je. Tapi, padan muka dengan aku sekarang. Aku da jadi mcm girl2 yg putus cinta tu. haha
Memang, tidak patut mengharap pada hubungan yg dah musnah. Tapi, macam mana aku tak mengharap pada  si dia yang:
Time aku bangun pagi, dia bagi kata2 semangat untuk aku teruskan perjalanan hidup aku,
Time aku mengantuk kat kelas, dia yg layan mesej2 aku, Jangan bagi aku tidur kat kelas.
Time aku nak ngade2, dia yang layan tanpa jemu,
Time aku marah, geram, dia yg jadi tempat aku lepaskan kemarahan aku.
Si dia yang menjadi tempat sandaran kalau aku menangis,
Si dia yg sentiasa ada kalau aku betul perlukan bantuan,
Si dia yg mampu terima aku seadanya, yg byk buruk dari baiknya,
Si dia yang mampu jadi segala2 nya,
Kawan yang memahami,
Abang yang sentiasa melindungi dan
Kekasih yang sentiasa menyayangi. .
Si dia yg sentiasa menurut kemahuan aku.
Si dia yg buat aku yakin aku tak pernah keseorangan,
Dan si dia yg sudah menjadi sebahagian dari hidup aku.

Sakit rasanya. Orang yg tak pernah rasa, jgn sesekali nak rasa. Dengan sekarang yang berlambak dgn test, kuiz, assignment, projek, presentation. . Betul2 mencabar kewibawaan aku.

Kata2 terakhir buat awak, saya tak tahu awak baca atau tak. Tapi, sy still nak beritahu juga,
Terima kasih sbb pernah hadir dalam hidup sy. Mula2, sy tanya pd diri sy, family sy, kwn2 sy, kenapa jadi macam ni sekali dalam hubungan kita. Dan sekarang sy dah dapat jawapan dia.
Mungkin sy da terlalu bahagia bila hidup di samping awak, terlalu menyayangi awak lebih daripda sy mencintai pencipta saya. Jadi, Allah tarik awak dari hidup saya, supaya sy lebih mengingati-Nya, lebih menyayangi-Nya dari segala2 yg ada kat muka bumi ini.
Saya tak pernah rasa sepedih ni. tapi, sy harap masa akan mengubati segalanya.
Saya tahu awak dah move on dalam hidup awak. Saya harap, sy pun mampu move on macam yg awak buat sekarang.

Akhir sekali, to all my friends especially XPRNZA fwen, doakan aku supaya terus kuat untuk menempuhi hidup ni. Hope aku tak akan tersungkur di tengah jalan. Sekian, wassalam~

4 comments:

mas_izzati said...

saba syg,,,ktorg sntise doa n jd p'dgr tok ko klau ko sudi nak cite...good luck ok..

Fyza Fauzi said...

Thanx mas. .tpy, insayaallah. .ak oke skrg. its new year, yg lepas bia larh pergi. . :)

~seTaNgGi SyuRgA~ said...

saba ye akak ku sayang..

atyn shirot said...

wah!why aku bru tw...ptot la ko xkuat ko ckp hr2..ak pon xtw bakpo nye....sbr eh fiza!kami always ngn ko...